Yeterince uyumak için başka bir nedene ihtiyacınız varsa, işte burada: Kalp sağlığınıza yardımcı olabilir.
Amerikan Kalp Derneği, kardiyovasküler sağlık kontrol listesine uyku süresini ekledi. Yapılan çalışmalara göre günde 7 saatin altında uyumak kalp sağlığını olumsuz etkiliyor.
AHA’nın hakemli dergisi Circulation’da yayınlanan araştırmada kalp sağlığı için diyet, fiziksel aktivite, nikotin maruziyeti, vücut kitle indeksi, kan lipidleri, kan şekeri ve kan basıncına ek olarak uyku süresi de eklendi.
Dr. Eduardo Sanchez’e göre, uyku süresi araştırmacıların son 10 yılda uykunun kalp sağlığında önemli bir rol oynadığını tespit eden yeni bilimsel bulguları inceledikten sonra listeye girdi.
Sanchez, “Yeterince uyumayan insanların obezite, hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma olasılığı daha yüksek” dedi.
SAĞLIKLI UYKU NEDİR?
üney Kaliforniya Üniversitesi Keck Tıp Okulu’nda uyku uzmanı olan Doç. Dr. Raj Dasgupta, yetişkinlerin her gece yedi ila dokuz saat uyuması gerektiğini söyledi.
Bununla birlikte, Amerikan Uyku Tıbbı Akademisi’nin sözcüsü olan Dasgupta, insanların fayda sağlamaları için kaliteli uykuya ihtiyaçları olduğunu vurguladı.
Dasgupta, bir kişinin REM olmayan ve REM uykusundan oluşan birden fazla uyku döngüsünden geçtiğini söyledi. “REM dışı uykunun üç aşaması vardır ve üçüncüde, bedeni hem zihinsel hem de fiziksel olarak yenileyen derin uykuya girersiniz” diye açıkladı.
Dasgupta, “Uyanırsanız bu daha derin aşamalara gitmenizi engelleyecektir, bu da diyabet ve obezite ile ilişkili daha yüksek kan basıncına ve artan kan şekeri seviyelerine yol açabilir” dedi. Dasgupta, bu koşulların kalp sağlığının bozulmasına neden olduğu ve kalp yetmezliği riskini artırdığını söyledi.
Bir yorum